Schooljaar 2017 - 2018

De week is als volgt ingedeeld:
Dinsdag en woensdag:  juf Sabine Keuper
Maandag, donderdag en vrijdag:  juf Lieke Stege

groep 4 groep 5   groep 6
Boaz
Milou
Artem

Gijs
Camiela
Floris
Stijn
Bente

BLOON
Kinderen van groep 4,5 en 6 kunnen thuis oefenen voor spelling op www.bloon.nl . Ze hebben hiervoor een eigen wachtwoord. Wekelijks komen er nieuwe woorden op de site, dit zijn dezelfde woorden die op school in die week met spelling aan de orde zijn.

Welkom op de pagina van groep 4, 5 en 6!

Hier leest u al het nieuws uit groep 4, 5 en 6.

Schooljaar 2017-2018

Water besparen in groep 456
Tijdens een les van Hofpower hebben de kinderen geleerd hoeveel water er gebruikt wordt tijdens het douchen. Om ze er aan te helpen herinneren dat het beter is om korter te douchen en minder warm te douchen, hebben de kinderen een etiket ontworpen voor op een shampoo fles. Deze flessen worden in de voorjaarsvakantie tentoongesteld in het gemeentehuis in Goor. Voor meer foto's zie https://www.facebook.com/HofPowerHvT/

Schaatslessen januari/februari

Schaats les in Enschede
We kwamen aan in Enschede. We moesten eerst onze schaatsen aan doen , toen gingen we de schaatsbaan op. We moesten best veel rondjes schaatsen, omdat we gesorteerd werden. De goeie gingen naar de buiten baan met Hans en ondertussen kwamen Floris en Loïs. We moesten een wedstrijdje spelen, Tim werd eerste daarna Milou en op de derde plaats Gijs en we deden ook nog tikkertje. Hans kon Floris niet!!! tikken. Bente was hem de hele tijd. Na elke les mochten we nog vrij schaatsen. We gingen oefenen voor de estafette, toen waren we klaar met de les. We kregen drinken en een snoepje. Toen gingen we in de auto en dat was ons verhaal.
 Van Floris en Milou

Schaats les in Enschede

We gingen elke vrijdag naar de schaats les. We hadden 4 lessen van Anton en 3 lessen van Hans. We gingen met auto’s naar de schaatsbaan. En daarna deden we de schaatsen aan. We werden verdeeld in twee groepen. In de ene groep zaten iets betere kinderen, in de andere die iets minder sneller waren. De snellere kinderen gingen op de buitenbaan en de minder snellere kinderen gingen op de binnenbaan. We gingen op de ijsbaan en we kregen les. Na de les kregen we altijd één snoepje en één pakje drinken. De derde les (dus de laatste les van Hans) kreeg hij een cadeautje van de school. De laatste les kregen we na de tijd patat, lekker smullen!
Einde
Gijs en Camiela

Donderdag 12 oktober
Tijdens de gym zijn de kinderen bezig geweest met acro. Voor de foto's klik hier

Schooljaar 2016-2017

Donderdag 18 mei
Groep 4, 5 en 6 zijn voor een natuurles van IVN naar het Sterrebos in Diepenheim geweest. In groepjes hebben ze verschillende opdrachten gedaan in het bos. Zo moesten ze bijvoorbeeld kijken naar welke diertjes er in het water leven, ervaren hoe een eekhoorn het bos ziet, zoeken naar sporen van dieren, vogels zoeken, een regenboog maken van bloemen en op zoek gaan naar beestjes onder stenen, bladeren en losse takken.

Voor foto's klik hier

Schooljaar 2015-2016

Maandag 14 maart
Groep 4, 5 en 6 gaan voor een les geologie naar "de oale smederieje"in Neede
Klik voor een verslg van het bezoek aan de oale smederieje op onderstaande link. Dit artikel staat ook in de Tubantia, editie Achterhoek van dinsdag 15 maart 2016.
Stukje oerbeest in je handen

De oale smederieje (geschreven door Tycho en Stijn)
We gingen met groep 4, 5 en 6 naar Neede. We gingen naar de oale smederieje. We hadden het eerst over de Needse berg.
Hoe de Needse berg onstond. Het onstond door ijs, omdat het ijs tegen de grond aan duwde onstond er een berg.
En de onderzoekers vonden daar een tand van een woudolifant. En na de Needse berg hadden we het nog over klei.
Toen ze de klei hadden gevonden deden ze dit in karretjes. Die karretjes werden naar de steenfabriek gereden en daar maakten ze van de klei dakpannen.
Dit was het verhaal van Tycho en Stijn

Februari
Een prijs voor OBS Markvelde met Carnaval!

(geschreven door: Camiela en Pepijn)

Natuurlijk deed OBS Marvelde weer mee met de kinderoptocht in Neede. We begonnen bij het Vlearmuzeplein.
Maar tuurlijk eerst omkleden en schminken. We deden het thema sprookjes. Er waren zeven dwergen en zeven geiten en drie varkens en Hans en Grietje. En we deelden heel veel snoep uit.
We gingen na afloop naar de tent. Het was super spannend. En toen zei de jury: "De aanmoedigingsprijs is voor
OBS Markvelde! We waren dolblij. We gingen met de beker naar de zaak van Antar. Lekker pizza eten! Smullen maar!

We gingen naar huis en het was een super leuke dag!

Woensdag 13 januari
Hofpower "Warmte".

Op woensdag 13 januari hadden de kinderen van de groepen 4, 5 en 6 een gastles over energiebesparing.
De les werd gegeven door de heer Martin Slagers, werkzaam in het gemeentehuis van de Hof van Twente.
Hofpower is een educatieprogramma voor basisscholen. Samen met de heer Martin Slagers mochten de kinderen
allerlei proefjes doen waarbij ze ontdekten hoe je warmte/energie duurzaam kunt gebruiken. Het was een leerzaam uurtje en de kinderen waren een en al aandacht. Ook kregen ze er een leuk werkboekje bij.

Tevens mochten de kinderen meedoen aan een wedstrijd voor alle kinderen van de Hof.                                              Elk kind moest  een ontwerp maken voor een warme trui. Het mooiste ontwerp wordt gebruikt om echte truien te maken voor de hele groep van de winnaar. Die truien kunnen ze dan dragen op 5 februari, want dan is het "warme truien dag". Vol spanning wachten we de uitslag van de jury af........

Inmiddels is het 5 februari geweest en is bekend gemaakt, dat het ontwerp van Twan Vuurens van de Albatros uit Goor door de jury is uitgekozen. Alle kinderen van zijn groep hebben een mooie trui gekregen. Van harte gefeliciteerd Twan!