Dit jaar hebben we een combinatieklas van groep 7 en 8. In totaal zijn we met 14 kinderen.
De kinderen krijgen op maandag en dinsdag les van juf Kim en op woensdag, donderdag en vrijdag van juf Minke.
Op vrijdagmiddag hebben de kinderen crea onder leiding van juf Francis of koken van juf Tonny.

In de groep zitten:
Groep  7  Groep 8
Tim
Nicole
Pepijn
Tycho
Cas
Loïs
Jerre
Dennis

Daan
Ivo

Wouter
Suzanne
Kylene

Tess

Welkom op de pagina van groep 7 en 8!

Hier leest u al het nieuws van groep 7 en 8.

schooljaar 2015-2016

Michelle net niet door bij kwart finale voorleeswedstrijd Hof van Twente

17 februari is in Herberg de Pol in Diepenheim de eerste voorronde gehouden voor de strijd om de beste voorlezer van Nederland. Onze troef Michelle Thijsen, die op school de beste voorlezer werd, gooide hoge ogen met haar leesfragment van het boek Spijt! van Carry Slee. Ze deed dat op een mooie en duidelijke manier en kon ook de emoties uit dit indringende gedeelte goed naar voren brengen. Fantstisch gedaan, Michelle!
Hierbij een paar impressiefoto's van haar optreden.

Op bezoek bij juf Kim

Vrijdag 5 februari is een afvaardiging van groep 7 en 8 samen met juf Hannie bij juf Kim op bezoek geweest om namens de hele groep een cadeau aan te bieden i.v.m. de geboorte van Finn.  De kinderen habben samen een prachtig speelkleed/wandkleed gemaakt van vilt.  Elk kind had een dick Bruna figuur uitgezocht, getekend en gevilt. Alle lapjes samen zorgt voor een kleurrijk kleed.

Groep 8 op bezoek bij Grand Café de Gracht in Borculo.

Vrijdag 22 januari hebben de kinderen van groep 8  hun kooklessen geweldig afgesloten. Vanaf groep 5 hebben zij tijdens de handvaardigheidlessen ook een aantal weken kooklessen gevolgd.  Dat begon in groep 5 met het maken van groentesoep, drie in de pan en het bakken van cakejes. Elk jaar werden de opdrachten iets moeilijker, waarbij de kaassoep met ham en prei in groep 6 al jaren een topper is. Dit jaar was de wintertaart voor groep 8 erg leuk en mooi om te maken en pizza is natuurlijk altijd goed, dat lust iedereen, want wat je niet zo lekker vindt, doe je er gewoon niet op.
En als afsluiting van de kooklessen mochten de kinderen vandaag een kijkje in de keuken van Grand Café de Gracht in Borculo nemen. Eerst vertelde mevrouw Joanne Meulenveld hoe leuk het is om een restaurant te hebben, maar dat je natuurlijk ook wel heel hard moet werken en dat je altijd vriendelijk en vrolijk moet zijn. Met haar mochten de kinderen achter de bar kijken. Hierna op naar de keuken, waar kok Brian Grieving vertelde over zijn werk, maar de kinderen hebben ook veel aan hem gevraagd en ze weten nu veel meer over het werk van een kok.  Daarna was het tijd om eens te proeven hoe lekker alles was en dus werd er “geluncht”.
Voordat we weer richting Markvelde gingen, hadden we eerst nog een verrassing voor menrouw Joanne en kok Brian: twee wintertaarten door de kinderen zelf gebakken. Het was een supermiddag!

juf Tonny

Meer foto's kunt u vinden op de facebookpagina van obs-markvelde.

Voorleeswedstrijd 27 november 2015

Voorleeskampioene Michelle Thijsen o.b.s. Markvelde dwingt respect af met ‘Spijt’ van Carry Slee.
Michelle Thijsen werd voorleeskampioene tijdens de voorronde van de  Nationale Voorleeswedstrijd op de o.b.s. Markvelde.
Zij wist de jury, bestaande uit juf Tonny Sigger, Anton Sigger en Henk Klooster,  te boeien met haar zelfgekozen fragment uit het zeer aangrijpende boek van Carry Slee : ’Spijt’.  Ze kreeg toepasselijkerwijs een boekenbon  en een oorkonde van  de driekoppige jury . We wensen haar veel succes voor de volgende leesronde.

Hofpopvoices 2015  Reggehof Goor

Voor deze zangtalentwedstrijd voor basisschoolleerlingen op zondagmiddag 29 november, heeft Ivo de eer van onze school met verve verdedigd. Als enige vertolkte hij het lied "Cheerleader" waarin een ongeloofliijke hoeveeelheid tekst staat.
Helaas hoorde Ivo niet bij de winnaars, maar zijn kapsel met daarin muzieknoten verwerkt, wekte veel bewondering.
Hieronder een foto van Ivo tijdens het zingen.