OBS Markvelde

Schooljaar 2017 - 2018

1 december  2017 bruiloft juf Hannie
Op vrijdag 1 december was er een groot feest te vieren. Juf Hannie trouwde op die dag in Markelo met haar Paul. De kinderen uit de klas van juf Hannie mochten als bruidsmeisjes en bruidsjonkers aanwezig zijn bij de huwelijksvoltrekking. Het was een indrukwekkende ceremonie. De kinderen hadden een belangrijke taak gekregen; ze mochten de ringen aanreiken en dat ging hen uitstekend af.
Na deze ceremonie werd er door alle kinderen van school een geweldig feest gevierd tijdens de receptie.
Het bruidspaar werd verrast met prachtige cadeaus die een mooi plekje krijgen in het nieuwe huis en er werd uit volle borst meegezongen bij het lied dat de kinderen ten gehore brachten. 
Ook 's avonds was er natuurlijk nog een groots feest voor de genodigden.
Juf Hannie en Paul, we wensen jullie heel veel geluk samen!
   

 

16 oktober 2017
Fotospeurtocht in het Sterrenbos met de kinderen van groep 1 en 2.  zie groep 1, 2
Afsluiting Kinderboekenweek
Vrijdag 13 oktober hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met een escape-room georganiseerd door groep 8.
De kinderen werden in 3 groepen verdeeld en in drie verschillende klassen "opgesloten".  Hier moesten ze samen verschillende opdrachten uitvoeren zoals: een bouwwerk nabouwen, een geheimschrift ontcijferen en een aantal puzzels maken. De opdrachten zijn door de kinderen van groep 8 bedacht en gemaakt. 
Zo gauw de opdrachten in de klas goed waren uitgevoerd, mochten ze naar de gang om een rebus op te lossen. De goede oplossing gaf toegang tot het laatste onderdeel een klim-en klauterparcours in de kleutergroep. De groep die als eerste buiten kwam werd de winnaar.  De kinderen vonden het geweldig, ze waren samen heel fanatiek en geconcentreerd aan het werk en ook de jongste kinderen deden heel goed mee. 
Groep 8 heeft een geweldige prestatie geleverd, jullie zijn TOPPERS !! Bedankt voor deze mooie afsluiting van de Kinderboekenweek.
Natuurlijk werden ook de prijswinnaars van de knutselopdracht bekend gemaakt. Zij kregen alle drie een boek als prijs.
1e prijs groep 1,2    -  Lin Fransen
1e prijs groep 4,5,6 -  Stefan Boswinkel
1e prijs groep 6       -  Nicole Boswinkel
Als extra verrassing waren er cadeautjes voor alle kinderen die hebben meegedaan aan de knutselwedstrijd.   
Hieronder een foto van de prijswinnaars van de escape-room.


Klik op de foto van de winnaars voor meer. 
Opening Kinderboekenweek
Woensdag 4 oktober ging de Kinderboekenweek van start. Het thema is dit jaar

"Griezelen, gruwelijk eng".
De kinderen van groep 4 t/m 8 hebben allemaal, samen met de juf, een boek over dit onderwerp uitgezocht en kregen de opdracht om verkleed te komen als een personage uit het boek. De jongste kinderen  mochten natuurlijk ook verkleed komen.
Er waren meerdere engerds aanwezig in school. we zagen heksen, vampiers, een vogelverschrikker, een tovenaar, een mummie en er werd zelfs een vleermuis gesignaleerd.
Veel "gruwelijk enge" personen presenteerden zich woensdagmorgen op de rode loper, terwijl de rest van de kinderen mocht raden uit welk boek ze afkomstig waren.
De Kinderboekenweek duurt tot 15 oktober.
Foto's van de opening staan in het fotoalbum.

Schooljaar 2016-2017


Groep 8 neemt een kijkje in de keuken van Grand Café de Gracht in Borculo.
 
Vrijdag 7 april was de laatste kookmiddag voor de kinderen van groep 8, een middag waar allang naar werd uitgekeken, want 4 jaar koken werd afgesloten met kijkje in de keuken van Grand Café de Gracht in Borculo.
Mevrouw Joanne Meulenveld wachtte ons al op en ook kok Brian was al in de keuken. Mevrouw Joanne vertelde ons eerst, wat zij allemaal moest doen in het restaurant. Er mochten haar allerlei vragen gesteld worden en we weten nu wat een “tweetje” en een “viertje” zijn. Daarna gingen we naar de keuken, waar kok Brian ons vertelde, hoe leuk het is om kok te zijn! Ok vertelde hij, dat hij “toetjes”  maken het allerleukste vond om te doen. We waren verbaasd, dat je voor zoveel mensen in zo’n kleine keuken kunt koken.
De kinderen mochten in de keuken helpen, helpen met tafel dekken en Daan mocht als een echte ober met een blad vol glazen lopen. En dat ging helemaal goed.
Wat ging de tijd snel, het was dan ook als vlug tijd om terug te gaan naar school, maar niet voordat we hadden geholpen met afruimen en de tafel schoonmaken, want ook dat hoort bij het werken in een restaurant.
We bedankten Joanne en Brian heel hartelijk en als verrassing we hadden op school ook nog een etage taart gebakken Het was een geweldige afsluiting van het koken!
Klik op onderstaande foto voor meer.


Twentse Schoolschaats Kampioenschappen:
OBS Markvelde 1  kampioen bij estafette.

       
  

Woensdag 22 maart hebben we met een jongens en een meisjesteam meegedaan aan de Twentsche Schoolschaatskampioenschappen.
Milou, Sanne, Ella, Suzanne en reserve Nicole vormden het meisjesteam en het jongensteam bestond uit Daan, Tim, Cas en Gijs. Vergezeld door een aantal supporters en vaders en moeders gingen we naar Enschede. De wedstrijden begonnen met het rijden van een 100 meter voor alle kinderen en het was fijn, dat Nicole, die  reserve was, ook mocht rijden. Iedereen deed heel z’n best en de kinderen genoten volop.
Na een korte pauze werd er begonnen met de estafette, waarbij onze school met een jongens- en meisjesteam aan start kwam. De meisjes reden in de tweede serie en eindigden keurig op de vierde plaats in deze serie. De jongens startten in de laatste serie en Daan nam direct bij de start de leiding en die werd door de rest alleen maar uitgebouwd en toen was het wachten op de uitslag. Zouden we misschien bij de eerste drie zitten?! Nummer drie werd naar het podium geroepen, toen nummer twee en toen… nummer één: OBS Markvelde! Er ging een groot gejuich op, want dit hadden we toch echt niet verwacht. Wat knap gedaan en wat een stralende gezichten en niet alleen bij de winnaars, ook bij de meiden, de ouders en de begeleiders!
Wat hebben we samen een geweldige middag gehad.
Speciaal een bedankje voor Anton, Tonny en Hans voor de geweldige schaatslessen en begeleiding van onze leerlingen. Mede door jullie enthousiasme en inzet hebben de kinderen dit kunnen bereiken.

Voor foto's klik hier.Woensdag 22 maart:
de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen:
OBS Markvelde doet mee!

 

Op 22 maart wordt op de ijsbaan in Enschede het Twentse Schoolschaats Kampioenschap gehouden. En natuurlijk doet OBS Markvelde mee! Met maar liefst 2 teams! Milou, Sanne, Ella, Suzanne, Gijs, Tim, Cas en Daan zullen laten zien dat er in Markvelde best hard geschaatst wordt.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Vertrek vanaf school: 14.00 uur
  • Aanmelden: vanaf 14.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 15.30 uur
  • Afloop: 17.45 uur
  • Prijsuitreiking: 18.00 uur 


Hoe ziet de wedstrijd er uit: iedereen rijdt een 100 m, daarna volgt er per schoolteam een estafette, waarbij iedereen een 400 meter rijdt.
 
Vervoer: Anton, Nancy en Lisette rijden in ieder geval
 
Begeleiding: natuurlijk zijn Tonny en Anton aanwezig.
 
Supporters  zijn natuurlijk van harte welkom!!
 
Wordt een leuke middag!

Als we kijken naar de schaatslessen van afgelopen weken, dan weten we zeker, dat het een heel leuke middag wordt. Waarbij natuurlijk het belangrijkste is: we doen mee omdat het zo leuk is!
                 
                 Opbrengst Winteravond


                                         
                                  Stichting4Jason


                          € 1010,40      
              
                            

Kerstdiner/Winteravond
We kunnen terugkijken op een gezellig en heerlijk kerstdiner samen met onze leerlingen en hun ouders. Alle gezinnen waren druk geweest om een heerlijk gerecht voor het buffet te maken. Er waren dus veel heerlijke verschillende gerechten met daarna nog een spetterend vuurwerk als start van het ijsbuffet. De kinderen sloten dit samenzijn af met een heuse oudejaarsrap, waarna de kerstman alle kinderen nog verraste met een presentje. 
Inmidddels was de winteravond van start gegaan en was het al gezellig druk op het Zevensprongplein, dus snel naar buiten om de zelfgemaakte spullen te verkopen. Bij andere kraampjes werd er inmiddels al volop verkocht. Ook werd er in het Lammershoes gedurende de avond meerdere malen Bingo gespeeld. Het was hier ook erg gezellig, jong en oud was fanatiek aan het spelen. 
We kunnen terugkijken op een gezellige en goed geslaagde winteravond. De opbrengst voor het goede doel was overweldigend, we hebben samen het geweldige bedrag van  € 1010,40 bijeen gebracht voor de stichting4Jason. Vrijdagmorgen 23 december hebben dit bedrag overhandigd aan drie leden van de stichting.
Als dank kregen de kinderen een doosje met daarop het logo van de stichting en een foto van Jason.
Voor foto's klik hier.


December actie

Over 3 weken, op 22 december, organiseert het Zevensprongplein weer de jaarlijkse Winteravond.
De opbrengst gaat altijd naar een goed doel en dit jaar hebben we gekozen voor de stichting 4Jason.
Informatie hierover kunt u vinden op www.stichting4jason.nl 
De kinderen van school zijn al begonnen met de flessenactie en op 22 december zullen ze allerlei zelfgemaakte spullen verkopen waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de stichting4Jason. 
 Sinterklaasviering 5 december.
Vol verwachting stonden de kinderen vanmorgen om 9.00 uur bij het hek van school te zingen. De Sint had in een brief laten weten dat hij op 5 december samen met 3 pieten om ongeveer negen uur onze school zou bezoeken. Auto's, een tractor, de bus en daarna nog een vrachtwagen kwamen voorbij, maar nog steeds geen Sinterklaas. Zou hij ons vergeten zijn?  
Gelukkig kwam er na een poosje vanaf meester Klooster een mooie oude auto aangereden. En je gelooft het niet maar op de motorkap zat zwarte Piet. Oei, dat was wel heel gevaarlijk, hij moest zich heel goed vaasthouden maar gelukkig ging het allemaal goed.
Na aankomst gingen Sinterklaas en de pieten snel naar binnen. Sinterklaas en zijn  poieten, waren de gehele ochtend aanwezig en zij hebben aan alle groepen een bezoekje gebracht.  
Vanaf half 12 werd het feest voortgezet voor de jongsten uit de buurt samwen met hun ouders, grootouders. Het was een gezellige afsluiting van deze Sinterklaasochtend.
Klik op onderstaande afbeelding voor meer fofo's.

Kinderboekenweek /  verlichte avondwaneling 2016.

Wil je meedoen aan de wedstrijd lees dan wat hieronder staat.
We hopen dat we mensen die meedoen aan de verlichte avondwandeling kunnen genieten van een prachtige tentoonstelling. Heeft U thuis nog spullen die we er ter decoratie kunnen gebruiken dan willen wij die wel graag lenen. Uiteraard krijgt U alles na afloop terug.Schooljaar 2015- 2016
Afscheid groep 8


De laatste schooldag wordt traditiegetrouw door de leerlingen van groep 8 georganiseerd, zo ook dit jaar.
Het was al vroeg gezellig op het schoolplein. Jelte was gevraagd voor de muzikale ondersteuning en dit was een gouden greep, om 09.00 uur stonden veel leerlingen al te swingen op het plein. Om half 10 begonnen de spelletjes, de leerlingen werden verdeeld in 6 groepen en moesten ook aan een zestal spelletjes meedoen. Er werd oa.: cake versierd, gedanst, 4-letter woorden gemaakt, flesjes voetbal gespeeld, doelschieten en een heuse kruiwagen estafette. Hierna volgde er een korte pauze waarin de kinderen konden genieten van een heerlijk buffet. Het laatste onderdeel van de ochtend was evenals voorgaande jaren buikschuiven en spelen met waterpistolen op het sportveld. Het was een super gezellige ochtend.
Groep 8 ontzettend bedankt voor deze geweldige afsluiting. 
Foto's klik hier.


Het fotoalbum is weer aangepast met foto's van de schoolreis van groep 1 t/m 5, de generale van de musical en de prijsuitreiking en het afscheid van juf Dini Bloemen.

Musical "Alles Overboord".   
groep 5/6/7/8 o.b.s. Markvelde
 
‘’ Groot succes’!!
Afgelopen woensdag en donderdag werd de jaarlijkse musical drie maal opgevoerd in ‘het Lammershoes’, door groep 5/6/7/8 voor respectievelijk de kinderen van de school, de ouders en verdere belangstellenden. Het verhaal speelde zich af op het Cruiseschip’’ De Wereldreis’. Een musical over het omgaan met onverwachte situaties en het leren samenwerken met mensen die anders zijn dan jijzelf!De musical zit boordevol overdreven typetjes, humoristische scenes en spetterende liedjes. Kortom het dak ging er met het applaus echt af! En natuurlijk: Eind goed, algoed. Het grappige stuk werd met veel elan op de planken gebracht door de kinderen. Zij kunnen terugkijken op een geweldige musical.
Foto's zie foto album.

Foto's schoolreis groep 6,7 en 8 AMSTERDAM staan in het mapje foto's 


HofPower Scholenproject over energiebesparing & techniek.


Vrijdagmorgen 27 mei hebben de kinderen van groep 7 en 8 meegedaan aan het verkeersproject over energiebesparing en techniek van HofPower.
In groepen van 4 à 5 kinderen werd een echte zeepkist gebouwd. De kinderen moesten in anderhalf uur een mooie, snelle, innovatieve zeepkist bouwen. Om 11 uur mochten ze de kist testen en tot slot werd per zeepkist de snelste tijd genoteerd. 
Er doen meer scholen uit de Hof van twente mee aan dit project en ook zij doen mee aan de wedstrijd.                        .
Uiteindelijk zal er uit alle groepen één groep als winnaar uit de bus komen met de snelste, mooiste en innovatiefste zeepkist.
Deze groep mag met de hele klas een dag naar Het Avonturenpark in Hellendoorn met een kijkje achter de schermen.
Na 8 juni zal de winnaar bekend worden. 
Duimen dus !!!!!
Klik op onderstaande foto voor een mooi overzicht.


Bezoek mevrouw Annie Schreijer.

Maandag 23 mei j.l. heeft Annie Schreijer de kinderen van groep 7 en 8 met een bezoekje vereerd.
Afgelopen november hebben de kinderen van deze groep een tekening gemaakt over Riga, de hoofdstad van Letland.
Onze school was uitgekozen om namens de provincie Overijssel één blad van de "Europese" kalender te verzorgen.
Er werden prachtige tekeningen gemaakt en opgestuurd. De tekening van Tara werd uitgekozen voor de kalender.
Annie Schreijer kwam samen met één van haar medewerkers om Tara, de winnares, een cadeau te overhandigen en alle kinderen te bedanken voor de mooie tekeningen. Voor alle kinderen was er een tas met inhoud en hierin zat natuurlijk ook de kalender met de winnende tekening. Tijdens dit bezoek konden de kinderen ook vragen aan haar stellen. Het was een gezellig half uurtje.
Klik voor meer foto's op onderstaande foto.


Mercuriusovergang

Op maandag 9 mei vond er in Nederland een zeer goed zichtbare Mercuriusovergang plaats. De planeet Mercurius trok die dag langs de zonneschijf. De kinderen hebben 's middags allemaal het piekleine schijfje voor de zon ontdekt door de lens van de telescoop van meester Rob.
Voor de lens was een zonnefilter aangebracht zodat er veilig kon worden gekeken naar dit zeldzame natuurverschijnsel. Om dit in het echt met je eigen ogen te zien is natuurlijk vele malen mooier en leerzamer dan een foto in een boek !

** Foto's Meester-en juffendag staan in het mapje foto's evenals de foto's van het paasfeest en de kinderspelen tijdens het voorjaarsfeest .


Schoolvoetbaltoernooi 2016 Neede

Op woensdag13 april is wer het jaarlijkse voetbaltoernooi gehouden op het sportpark in Neede.
Onze jongens en meisjes hebben zich van hun beste kant laten zien op deze zonnige voetbalmiddag.
Ingedeeld in de eerste poule wisten ze het team van de Kisveldschool een nederlaag te bezorgen. Het werd 4-1.
Met 2-0, 2-0 en 3-1 werd daarna verloren van achereenvolgens
de Hofmaat, de Ariensschool en de Alfrinkschool. 
Voor onze vierde plek kregen we als beloning een mooie beker.
Hieronder ziet u een teamfoto, net voor het begin van de eerste
wedstrijd en daarnaast een foto van ons team in actie.
Een prima prestatie!
team MarkveldeActie!Tuintjesdag in kader van NL-doet bij de o.b.s. Markvelde in een stralend lentezonnetje.

Afgelopen zaterdag 12 maart was het weer de gebruikelijke tuntjesdag voor de o.b.s. Markvelde.
Ouders, kinderen buurtgenoten en teamleden zorgden er  voor dat de tuintjes voor de leerlingen en de schooltuin er nu weer netjes uitzien. Een gezellige en lukratieve middag met een hapje en drankje. Gelukkig dat er nog steeds mensen zijn die hier vrijwillig aan meewerken ieder voorjaar. Helemaal fijn omdat er  komende woensdag  de Open Dag dag is bij de o.b.s. Markvelde. Allemaal bedankt!

Michelle net niet door bij kwart finale voorleeswedstrijd Hof van Twente

17 februari is in Herberg de Pol in Diepenheim de eerste voorronde gehouden voor de strijd om de beste voorlezer van Nederland. Onze troef Michelle Thijsen, die op school de beste voorlezer werd, gooide hoge ogen met haar leesfragment van het boek Spijt! van Carry Slee. Ze deed dat op een mooie en duidelijke manier en kon ook de emoties uit dit indringende gedeelte goed naar voren brengen. Fantstisch gedaan, Michelle!
Hierbij een paar impressiefoto's van haar optreden.o.b.s. Markvelde schildert  ‘De Toverboom’
 
Afgelopen donderdagmorgen 11 februari j.l. hebben de leerlingen van groep 1,2 en 3  van de o.b.s. Markvelde zich heerlijk kunnen uitleven op het schildersdoek. Ze genoten n.l. van de workshop: ‘De Toverboom’ met verve gegeven door Monique Klaver. Ze mochten met elkaar hun eigen ontworpen Toverboom gestalte geven. Een kunstvorm, door de school gekozen in het kader van het kennismaken van basisschoolleerlingen met kunst en cultuur. Dit wordt  ieder jaar weer  mogelijk gemaakt wordt door de CuBaHof (Cultuur  voor Basisscholen in de  Hof van Twente)
‘Kinderen en ouders o.b.s. Markvelde  vertellen hun :Sprookjes’
                                                   
Ouders en kinderen van obs- Markvelde vertellen hun sprookje tijdens de Carnavalsoptocht Neede
Met de titel ’Sprookjes’ deed, voor de tweede keer, een grote groep leerlingen van o.b.s. Markvelde afgelopen zaterdag mee aan de kinderoptocht van de Carnavalsvereniging ’De Vlearmuze’ in Neede. 
Door met name de inzet van vele enthousiaste en vindingrijke ouders gaf deze bonte loopgroep weer acte de présence.
De wolf met de 7 geitjes, Klein-Duimpje, Sneeuwwitje en haar 7 dwergen, Roodkapje, Klein Duimpje en noem maar op.
De kinderen genoten zichtbaar, evenals het publiek.
Ouders en kinderen kregen vele welverdiende complimenten! Dit kan een mooie traditie worden!  Het laat zien, waar kinderen en ouders van een kleine school goed in zijn !
                     

Groep 8 op bezoek bij Grand Café de Gracht in Borculo.
 
Vrijdag 22 januari hebben de kinderen van groep 8  hun kooklessen geweldig afgesloten. Vanaf groep 5 hebben zij tijdens de handvaardigheidlessen ook een aantal weken kooklessen gevolgd.  Dat begon in groep 5 met het maken van groentesoep, drie in de pan en het bakken van cakejes. Elk jaar werden de opdrachten iets moeilijker, waarbij de kaassoep met ham en prei in groep 6 al jaren een topper is. Dit jaar was de wintertaart voor groep 8 erg leuk en mooi om te maken en pizza is natuurlijk altijd goed, dat lust iedereen, want wat je niet zo lekker vindt, doe je er gewoon niet op.
En als afsluiting van de kooklessen mochten de kinderen vandaag een kijkje in de keuken van Grand Café de Gracht in Borculo nemen. Eerst vertelde mevrouw Joanne Meulenveld hoe leuk het is om een restaurant te hebben, maar dat je natuurlijk ook wel heel hard moet werken en dat je altijd vriendelijk en vrolijk moet zijn. Met haar mochten de kinderen achter de bar kijken. Hierna op naar de keuken, waar kok Brian Grieving vertelde over zijn werk, maar de kinderen hebben ook veel aan hem gevraagd en ze weten nu veel meer over het werk van een kok.  Daarna was het tijd om eens te proeven hoe lekker alles was en dus werd er “geluncht”.
Voordat we weer richting Markvelde gingen, hadden we eerst nog een verrassing voor menrouw Joanne en kok Brian: twee wintertaarten door de kinderen zelf gebakken. Het was een supermiddag!


juf Tonny

Meer foto's kunt u vinden op de facebookpagina van obs-markvelde.Verslag Winteravond 17-12-2015

De opbrengst van de Wintermarkt bij obs Markvelde in Diepenheim  is 18 december j.l. gedoneerd aan de actie voor de voedselbank van rtv -oost.

Kinderen,  ouders en buurtgenoten hadden voor deze markt allerlei kerstversieringen, kerststukjes, pindapoppen gemaakt. De kinderen van school hebben dit op de speciale kerstdoeochtend gemaakt met de bedoeling om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor dit goede doel. Ook gingen kinderen nog thuis enthousiast aan de slag om iets extra te maken. Na afloop van het kerstdiner werden de spullen op de drukbezochte Wintermarkt van het Zevensprongplein verkocht.

Door de inzet van ons allen werd er een prachtig bedrag opgehaald. De kinderen na het bekend  maken van het bedrag een cheque gemaakt met het bedrag dat werd opgehaald nl. € 347,35 !!  Dit is een fantastisch bedrag voor onze supergezellige kleine buurtschap school.De opbrengst van de Wintermarkt bij obs Markvelde in Diepenheim  is 18 december j.l. gedoneerd aan de actie voor de voedselbank van rtv -oost.

          

Schoolontbijt:               
Donderdag 12 november konden de kinderen genieten van een heerlijk ontbijt op school.
Jaarlijks nemen wij deel aan het project ontbijten=broodnodig !
Klik op de afbeelding voor meer foto's 
Herfstwandeling
De foto's van de herfstwandeling in het Achterveld samen met juf Mini en de leerlingen van groep 1 en 2 vindt u in het fotoalbum.

Foto's en verslag prijsuitreiking open monumentendag 2015, zie kopje nieuws.

Kinderboekenweek  "Raar, maar waar!"
Van woensdag 7 t/m vrijdag 16 oktober stond onze school in het teken van de kinderboekenweek. 
De opening werd op woensdagmorgen 7 oktober verricht door 2 robots en aansluitend was er een quiz voor alle kinderen. De vragen hadden betrekking op het thema " Raar maar waar ".
Bij de groepen  1 t/m 3 wist Artem de meeste vragen goed te beantwoorden, bij de groepen 4,5 en 6 was dit Cas en bij de hoogte groepen werd Wouter de grote winnaar.
De knutselopdracht voor alle kinderen was dit dit jaar: "Maak je eigen robot".
Op de pagina " nieuws" meer over de kinderboekenweek en een link naar de foto's.


     
Sinterklaasviering 04-12-2015

Klik hier voor de foto's 
foto's groep 7 en 8

Voorleeswedstrijd 27 november 2015


Voorleeskampioene Michelle Thijsen o.b.s. Markvelde dwingt respect af met ‘Spijt’ van Carry Slee. 
Michelle Thijsen werd voorleeskampioene tijdens de voorronde van de  Nationale Voorleeswedstrijd op de o.b.s. Markvelde.
Zij wist de jury, bestaande uit juf Tonny Sigger, Anton Sigger en Henk Klooster,  te boeien met haar zelfgekozen fragment uit het zeer aangrijpende boek van Carry Slee : ’Spijt’.  Ze kreeg toepasselijkerwijs een boekenbon  en een oorkonde van  de driekoppige jury . We wensen haar veel succes voor de volgende leesronde.


Hofpopvoices 2015  Reggehof Goor

Voor deze zangtalentwedstrijd voor basisschoolleerlingen op zondagmiddag 29 november, heeft Ivo de eer van onze school met verve verdedigd. Als enige vertolkte hij het lied "Cheerleader" waarin een ongeloofliijke hoeveeelheid tekst staat.
Helaas hoorde Ivo niet bij de winnaars, maar zijn kapsel met daarin muzieknoten verwerkt, wekte veel bewondering.
Hieronder een foto van Ivo tijdens het zingen.


Bezoek watermuseum 11 november 2015

Eindelijk was het zover, met alle kinderen van school naar het watermuseum in Arnhem.  Het werd voor alle kinderen, van groep 1 t/m groep 8 een interessante, leerzame dag. 
Lees hieronder het verslag van Daan de With groep 7.

Het watermuseum

Het was woensdag 11 november toen we naar het watermuseum gingen. De reis naar Arnhem was anderhalf uur. Toen we er uiteindelijk waren werden we meteen getrakteerd door Michelle, die was jarig geweest. Een leuke aankomst dus. Toen het op was gingen we meteen naar binnen. De leider had voor groep 1 en 2 een leuke speurtocht uitgestippeld. Groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8 gingen een speurtocht en moesten allerlei lastige dingen over water vertellen. En tussendoor moesten we een keer naar de filmzaal voor een film over te weinig, te veel en te vies water. Daarna mochten we nog 5 minuten zelf rond lopen en dingen uitzoeken. Toen dat zover was gingen we naar het laboratorium. Daar werden we weer in groepen verdeeld. Ik was met Kylene en wij hadden een water test, dan liet je het water verkleuren met speciale stoffen en er was een speciale stof x wij moesten raden wat de stof was en het was citroensap. Daar kwamen we achter door het te proeven ah wat was dat zuur. Nadat we bij het labratorium waren geweest gingen we nog een keer naar de film zaal maar voor we gingen waren de kinderen van groep 1 en 2 nog even naar de shampo fabriek daarna begon het afsluiten echt en daar waren we de laatste 5 minuten en toen gingen we weer naar de bus en de terug reis begon. Eenmaal terug op school stonden de ouders ons al op te wachten.
 
Einde Daan

Verslagen van de andere leerlingen uit groep 7 en 8 vindt u in de map groepen,gr 7 en 8.  Door op de namen te klikken kunt u het verslag van desbetreffende leerling lezen.
Foto's kunt u bekijken in de map foto's.

Prijswinnaars monumentendag 2015
Woensdag 28 oktober mochten Daan, Ivo, Rik en Tara hun prijs ophalen bij het gemeente huis in Goor.
Uit handen van de wethouder ontvingen zij ieder een bioscoopbon. Alle vier kinderen hadden de prijsvraag naar aanleiding van monumentendag 2015 het best beantwoord. Allemaal van harte gefeliciteerd!
Hieronder staan foto's van de uitreiking.
 

          


Kinderboekenweek-Tentoonstelling 2015      
Het thema van de  ‘Kinderboekenweek’  was dit jaar ‘Raar maar waar’.  
In dit kader werden wederom de  mooiste knutselwerken gemaakt door de leerlingen en werd in de lessen extra aandacht besteed aan kunst en techniek.
Zo heeft meneer Visch allerlei proefjes gedaan met de leerlingen van groep 4, 5, 6  en met groep 7 en 8. 
Ook kwam Hannie Rohaan voorlezen in de groepen 1 t/m 3.  tijdens de Kinderboekenweek werden door kinderen proefjes gedaan en door de leerkrachten werd voorgelezen uit bekroonde boeken.
Dit jaar werd als speerpunt genomen ‘Techniek’. Vandaar dat het ging het om wie de mooiste, vernuftigste en/of meest bijzondere robot had gemaakt.
Er werd door de leerlingen massaal gehoor aan gegeven . De hele hal stond vol met zilveren robots met geluidseffecten en lichtjes voorzien. Zelfs beweegbare exemplaren voorzien van een motortje.

Winnaars o.b.s. Markvelde
De eerste prijswinnaars  van de groepen 1,2,3: Stefan Boswinkel;
groepen 4,5,6:de broers  Pepijn en Floris Broshuis(beweegbare lego-robot);
groepen 7,8:zelfs2 eerste prijzen: Suzanne Folkertsma en Ivo Davids. Zij  ontvingen allemaal een mooi en spannend kinderboek uit het thema van de Kinderboekenweek 2015.
De tweede prijzen gingen naar Milou Klooster, Boaz Mensink, Lisa ter Avest, Fleur ter Haar,
Cas de With, Stijn Baak, Daan de With en Michelle Thijsen.  Maar alle deelnemers werden voor hun inzet beloond en mochten een mooi en welkom cadeautje uitzoeken.
Allemaal bedankt voor het meedoen!  ( klik op onderstaande foto voor meer foto's van de opening en de prijsuitreiking )

 

Op de foto de eersteprijswinnaars Pepijn en Floris
Broshuis met hun beweegbare lego-robot.

            

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van het schooljaar 2014-2015

Wat een feest vandaag op school !!!
De kinderen van groep 8:  Lizan; Femke; Jet; Jarno en Stef hadden samen met hun ouders een geweldige laatste schooldag georganiseerd. 
Eerst een mooi spellencircuit op het schoolplein en als afsluiting een heerlijk waterfestijn op het sportveld.  Wat hebben we genoten met z'n allen. 
Groep 8 bedankt !!!
Klik op onderstaande foto om alle foto's van dit afscheid te bekijken.
De foto's van de musical en de meester-en juffendag vindt u in de map foto'sHieronder het dagverslag van het geweldige schoolkamp van groep 6,7 en 8 op Terschelling !
 

Schoolkamp Terschelling verslag dag 1 8-6-2015

 
Op maandag gingen we weg van school om half negen. Als eerst gingen we met ouders naar Holten. We gingen via Wierden, Zwolle, Leeuwarden, naar Harlingen haven.  We gingen  met  een snelle boot naar Terschelling toen we er waren gingen we fietsen huren. Daarna gingen we naar de kampeer boerderij. Eerst zaten we daar bij de picknicktafel en werden de koffers gebracht. Even later gingen we naar onze kamer en maakten we de bedden op. Toen mochten we buiten volleyballen, voetballen, schommelen, en spelletjes op de picknicktafel spelen.
Aan het eind van de middag fietsten we naar het dorp Midsland. Daar gingen we shoppen. Toen we thuis kwamen was het eten bijna klaar en konden we daarna genieten van aardappelschijfjes, worstjes, boontjes of doperwtjes met worteltjes, appelmoes en als toetje: yoghurt, vla, chocoladevla, dubbelvla aardbeien en vruchtjes. En daarna gingen  we buitenspelen. Vanavond gaan we lekker naar het strand.

 

  
 
                                    Schoolkamp verslag dag 2  9-6 2015
 
Op dinsdag werden we om half acht wakker, we begonnen met een lekker ontbijtje Ans Lisette en  Juf Sabine hebben meester Rob gefopt met een stuiter ei. Na het ontbijt fietsen we naar de boot (talisman), op de boot gingen we vissen en zeehonden spotten, de zeehonden kwamen heel dichtbij dit was heel leuk. Toen we van de boottocht terug kwamen mochten we even winkelen en de meester, juffen en begeleiders koffie drinken. Om twee uur moesten we bij het klimbos zijn, veel kinderen hadden hoogtevrees maar hebben het rondje toch gedaan dit was van hun heel moedig.
 
Toen fietsten we terug naar het kamp daar hebben we eerst nog even gespeeld, daarna hebben we gegeten macaroni met als toetje vla en soesjes, dit was heel lekker. Vanavond gaan we nog een baby fotospel doen en oefenen voor de bonte avond.

 

 
 
 

Schoolkamp verslag dag 3 10-06-2015

Vanochtend gingen we ontbijten om half 9. Daarna zijn we vertrokken op de fiets naar de Boschplaat. Daar kregen we een rondleiding. We waren net op weg toen er iemand was met een drone. Hij filmde ons en Lisette heeft het mailadres gegeven en we krijgen een filmpje van die meneer. Toen kwamen we bij de Waddenzee. Toen het vloed was geweest waren er allemaal krabbetjes, stukjes sepia, enz. aangespoeld. Een aantal kinderen hebben een aantal aangespoelde spulletjes verzameld. Even later vertelde hij iets over de zeeplantjes. Sommige kon je eten. Rik en Job hebben de eetbare plantjes geproefd. Er lagen verschillende soorten dode dieren op de route die we gelopen hadden.
’s Middags zijn we naar het Duinmeertje van Hee gefietst. daar hebben we vlotten gemaakt. Dat deden we met: lange palen, tonnen, touw en we roeiden met peddels. Er waren 2 groepjes van 9 kinderen en die streden tegen elkaar. Er waren 4 onderdelen: het bouwen van een vlot, het mooiste vlot, wie als eerste bij de boei was en weer terug, wie het snelste het vlot weer af kon breken. Voor elk onderdeel kon je 10 punten winnen. Er was één vlot uit elkaar gevallen, omdat de touwen niet goed aan elkaar geknoopt waren. Die kinderen van dat vlot zwommen naar de boei en weer terug maar kregen jammer genoeg geen punten. Het was heel koud, maar het water was redelijk warm. De eindstand was 30-10.
Hierna zijn we weer terug gegaan naar de kampeerboerderij en we gingen douchen en nog even gespeeld. Sommige kinderen gingen volleyballen. Toen gingen we eten. We aten patat met frikandel, kroket of een kaassoufflé. Het was een super leuke dag.


 

 
 
  
 
 

Schoolkamp dag 4 11 juni  2015

 Gisteravond hebben we het Zweeds loopspel gedaan , een quiz waar je bij rent naar de  meerkeuzevraag.  Het was moeilijk om de vragen te vinden , want het was op volgorde het was leuk en leerzaam.
Vanochtend gingen we naar het wrakken museum, er waren veel aangespoelde voorwerpen te zien.  Stukken van schepen, duikhelmen en munten onder een plastic vloer plaat, speelgoed en schoenen. Ze hadden van stukken van schepen een speeltuin gemaakt. Zoals een grote hut van wrakhout en een stuurwiel van ijzer.
Na de lunch gingen we naar Midsland daar gingen we spulletjes kopen. We mochten een uur rond lopen. Daarna gingen we naar het strand, het water was lekker fris. De wind was minder lekker. In het water speelde iedereen in de golven en we mochten  niet te ver de zee in. We droogden ons af en gingen op de fiets naar het huis daarna ging iedereen douchen. Daarna gingen we volleyballen. Om half 7 gingen we lekker eten. Nu gaan we beginnen met de Bonte Avond.

Groetjes Daan, Loeki, Rik, Suzanne en Femke

 


 


De foto's van de schoolreis van groep 6, 7 en 8 vindt u in de map foto's.
Schoolreisje groep 2 t/m 5.

Donderdag zijn we met de laagste groepen op schoolreis naar het dolfinarium in Harderwijk geweest.
Om half 9 stond de midibus van ter Doest voor school. Alle kinderen kregen het "nieuwe' schoolshirt aan en toen konden we vertrekken richting Harderwijk. Nog voor we bij het hondenpension waren hadden meerdere kinderen hun tas al geopend en werd er al heerlijk gesmuld van het meegeneomen snoep en drinken.
De reis verliep voorspoedig en net na 10 uur kwamen we bij het Dolfinarium aan. Er stonden al heel veel bussen en bij de ingang was het erg druk. Eenmaal uit de bus hebben we eerst iets gedronken en een cupcake gegeten. Eenmaal in het park zijn we eerst naar de theatershow van de verdwenen zeemeermin gegaan. Een prachtig verhaal wat op een heel beeldende wijze werd verteld/gespeeld.
Toen we weer buiten kwamen werden de roggen gevoerd en dit was erg interessant om naar te kijken. 
Inmiddels hadden een aantal kinderen de speeltuin ontdekt, met daarachter het Veluwestrand. Het duurde maar even of alle kinderen waren heerlijk in en bij het water aan het spelen. 
Inmiddels was het bijna 13.00 uur en de hoogste tijd voor de lunch. Na een heerlijk pataje met daarbij iets te drinken zijn we bij de zeeleuwen gaan kijken en daarna hebben we de dolfijnenshow bezocht.  
De kinderen vonden de show geweldig, je hoorde regelmatig oh....., wauw......oei......., het is ook wel heel indrukwekkend om te zien wat je dolfijnen allemaal kunt leren.
Natuurlijk zijn we daarna nog naar de andere kant van het dolfinarium gelopen om de dolfijnen achter het glas te bekijken. De dieren komen dan wel heel dichtbij en je kunt ze ook goed bekijken.
Tot slot hebben we de show met de walrussen gezien. Lekker in het zonnetje genieten van de kunsten van deze grote logge beesten. 
Gelukkig hadden we nog 10 minuten de tijd om even in de speeltuin te spelen. Hierna naar de WZEE en terug naar de bus. 
Moe maar heel voldaan kwamen we om kwart voor 6 weer in Markvelde aan, waar veel ouders ons op stonden te wachten.
De foto's van deze geweldige dag kunt u bekijken in de map foto's of door op onderstaande foto te klikken.
Lekker genieten van het mooie weer en met z'n allen knikkeren in de "nieuwe" knikkerkuiltjes.

           
Dinsdagmiddag 28 april a.s. verkeersexamen voor groep 7.

Woensdagmiddag 15 april a.s. Schoolvoetbaltoernooi in Neede 
De leerlingen van groep 7 en 8 zullen hieraan meedoen. Natuurlijk hopen we dat veel kinderen en ouders naar Neede komen om ons team aan te moedigen.

De foto's van het eierenzoeken en de paaslunch kunt u vinden in de fotomap.       
Namens alle kinderen en het team willen we de ouderraad ontzettend bedanken voor de geweldige ochtend. Ales was tot in de puntjes verzorgd.

Alle leerlingen van groep 7/8 geslaagd
voor het jeugd EHBO-examen

Maandag 30 maart jl. hebben de kinderen uit groep 7/8 het praktische examen afgelegd voor het EHBO-diploma. Vorige week hadden ze het theoretische deel  gemaakt en voor dat deel was iedereen al geslaagd.
Het examen was best pittig, maar iedereen had toch voldoende
punten behaald om op te mogen voor het praktijkgedeelte.
Hieronder vindt u de foto met de 12 geslaagden.
Van harte gefeliciteerd,
Femke, Jarno, Lizan, Jet, Stef, Bart, Job, Loeki, Michelle, Rik, Sem enTara   


GESLAAGDE OPEN DAG WOENSDAG 18 MAART                                                                             


                                                                         

Op woensdag 18 maart kon iedereen eenkijkje nemen op onze buurtschapschool aan de
Oude Deldensestraat 1, te Diepenheim. Het werd een geslaagde dag met flink wat belangstelling en resulterend in een flink aantal nieuwe leerlingen.

Onze school is een gemoedelijke school met extra aandacht voor techniek, kunst en cultuur. Wij streven naar een zo breed mogelijke ontwikkeling, waarbij rekening gehouden wordt met het eigen niveau en mogelijkheden van de leerling. Dus ook voor kinderen die wat meer hulp behoeven of juist meer uitdaging nodig hebben met voor alle kinderen uitstekende leerresultaten.
Uniek zijn het natuurlijke Zevensprongplein, het uitnodigende speelveld en voor elke groep een educatieve tuin. Daar komen nog de vele activiteiten bij, zoals de jaarlijkse schoolreizen, het driejaarlijkse schoolkamp op Terschelling, de Sinterklaascadeaus, het kerstdiner, de paasbrunch en nog veel meer. Dit alles kan worden gerealiseerd/ gefinancierd met de opbrengst van het door de ouders ingezamelde oud papier.
Iedere week gaan de leerlingen met de bus, naast de gewone gymles in de sporthal, ook naar het zwembad voor de "natte" gymles.
Wij zijn er niet alleen voor de kinderen uit de buurtschap zelf, maar ook voor alle kinderen tot in de verre omtrek die baat hebben bij een kleinschaligere leeromgeving.
Wij kunnen ook na de open dag zeker nog aanmeldingen gebruiken voor nieuwe "apenkoppen" , waarvoor we ons als betrokken team graag willen inzetten.
Nieuwsgierig ? Komt u dan ook nu nog gerust een kijkje nemen en neem contact op voor meer informatie  tel.: 0545-294872.

                        


Klik voor de laatste mededelingen op onderstaande link

mededelingen jan. 15.pdf


Smakelijke afsluiting Engelse week bij de o.b.s. Markvelde
 
De  afgelopen week stond in het teken van Engels en Engeland op de o.b.s. Markvelde.
 Mede omdat er inmiddels op school elke week Engels gegeven wordt in alle groepen werd door de leerkrachten besloten om een Engelse week te organiseren met o.a. het voorlezen en uitbeelden van een  kinderboek, in het Engels uiteraard. Knutselopdrachten zoals het schilderen van de Engelse vlag of het maken van de Big-Ben.
Deze week werd met  een smakelijke Engelse Brunch afgesloten met door de leerlingen zelfgemaakt Engelse lekkernijen zoals sandwiches, broodbakjes met scrambled eggs en gebakken bacon, scones met clotted cream  en marmelade,Apple- pie met vanillesaus.
De kinderen lieten zich e.e.a. goed smaken en er bleef dus ook zo goed als niets over.


Carnavalsoptocht Neede 14 februari 2015

Een grote groep ouders en wel 25 kinderen hadden het idee opgevat om mee te doen met de kindercanavalsoptocht te Neede.  Helemaal super was, dat hierbij als onderwerp "ZOO" gekozen werd om zo aandacht te vragen voor de school. In deze ZOO zijn ze n.l. op zoek naar APENKOPPEN voor onze school. De dieren deelden zakjes met snoep uit met daarin ook een uitnodiging voor de open-dag van 18 maart a.s..
In één van de schuren van de fam. Mensink werd alles voor de optocht in elkaar geknutseld.  Ouders, vooral door de moeders werd er getimmerd, gezaagd, geknutseld en geverfd.  De kinderen vulden de zakjes met daarin een apenkop, een banaantje en de uitnodiging voor de opendag.
Zaterdagmorgen kwam iedereen samen bij de fam. Eldeib. Hier werden de kinderen en ouders geschminkt. Ook werd er heerlijk gesmuld van een broodje knakworst en kregen de kinderen wat te drinken. Eindelijk was het dan zover, na nog snel even een groepsfoto te hebben gemaakt ging iedereen naar de opstelling en daarna achter de muziek aan in een mooie optocht door Neede. Het was een prachtig gezicht, de jeep, de mooi versierde kooien met daarin en omheen de verschillende dieren  en met als laatste wagen de kleine zeehondjes. De ouders maakten het geheel compleet door als begeleiders ook verkleed mee te lopen. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en scheen de zon volop. Mede door dit stralende weer en stonden er heel veel mensen langs de kant. 
Na afloop van werd er nog een echt carnavalsfeestje gevierd in de tent.
Wij willen de kinderen en ouders bedanken voor hun geweldige inzet.
Het was een prachtige dag.
Natuurlijk zijn er weer veel foto's gemaakt.
Klik op de foto voor meer mooie plaatjes.


Klik hier voor een kort filmpje 


Kika actie en kerstviering.
Wat hebben we een leuke drukke week achter de rug.
De hele week zijn de kinderen naast hun gewone programma druk geweest met de voorbereidingen voor de kerstviering en de actie Kika.
Donderdagavond hebben we met ouders, kinderen en leerkrachten kunnen genieten van een heerlijk buffet, gemaakt door de ouders en de kinderen.
Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht, las Jet het kerstverhaal van Dick Bruna voor en tussen het hoofdgerecht en nagerecht was er een wervelend optreden van groep 4,5 en 6 met het liedje "Je mag er zijn". Op verzoek werd dit zelfs twee keer gezongen.
Natuurlijk was ook de kerstman aanwezig met voor elk kind een klein presentje en een kerst-nieuwjaarskaart.
Na afloop van het eten natuurlijk de jaarlijkse Winteravond op het plein en in school.
Hier werden ook de kerstknutsels die door de kinderen waren gemaakt verkocht voor het goede doel KIKA. Naast de knutsels hadden veel kinderen zelf wat gemaakt om te verkopen en de opbrengst hiervan ging ook naar het goede doel. Zo waren er knieperkes, vogeltaartjes, armbandjes, lichtjes, kleine gebakjes, een muzikaal optreden en de opbrengst hiervan ging natuurlijk naar Kika.
Donderdagavond aan het eind van de avond kon de balans worden opgemaakt en werden we aangenaam verrast met een giga opbrengst voor ons goede doel. Vrijdagmorgen was Marijke Schmant, een vrijwilligster van Kika aanwezig om de cheque, die gemaakt is door Sem en Michelle, in ontvangst te nemen. Wat was ze blij met het bedrag dat geheel ten goede zal komen aan verder onderzoek. Ze vertelde dat 12 geleden een arts Kika heeft opgezet omdat bijna al het geld naar onderzoek voor kanker met volwassenen gaat omdat er gelukkig, relatief weinig kinderen kanker krijgen. Ze gaf aan dat ongeveer 500 kinderen per jaar deze nare ziekte krijgen. Het geld van Kika komt geheel ten goede aan het onderzoek voor kinderen.
Ze kon bijna niet geloven dat de kinderen zoveel geld hadden opgehaald.
Onderstaand bericht is dan ook  naar de site van Kika gestuurd en op facebook geplaatst.

https://www.kika.nl/acties-voor-kika/kanjers-van-de-obs-markvelde/

Waar een “kleine” school groot in kan zijn.

Ik ben ontzettend trots op onze kanjers van Openbare Basisschool Markvelde. Wat hebben ze ontzettend hun best gedaan voor Kika. Heel veel flessen zijn er door onze leerlingen opgehaald en ook de eigengemaakte kerststukjes werden goed verkocht op de Winteravond. Daarnaast waren de Kika-beren erg geliefd.!! Vrijdagmorgen dus een ontroerend moment toen we de cheque met een gigantische opbrengst mochten overhandigen aan één van de vrijwilligster van Kika. Op de foto ziet u het bedrag dat tot nu toe binnen is.  


 
De andere foto's kunt u vinden in de map foto's

Sinterklaasfeest


Vrijdag 5 december een heel gezellig sinterklaasfeest gehad op school. Sinterklaas kwam met de trekker, want hij had een ongeluk gehad en zijn auto stond vanochtend total-loss op het schoolplein. Gelukkig was Sint niet gewond, maar een Piet was wel een beetje zielig: hij had zijn been in het verband en liep op krukken, maar met een zeer speciaal snoepje van juf Hannie was het "breekbeen" zo weer genezen. Krukken weg, verband eraf en het feest kon beginnen.
Een feest, dat voor echt iedereen heel erg leuk was. Ieder genoot op zijn of haar manier, de een door het volop aanwezig zijn, de ander door alles heerlijk van een afstandje te bekijken.Natuurlijk is het sinterklaasfeest niet compleet zonder de jongste kinderen in onze "buurt". En ook zij waren er. Ze vonden het best wel spannend, maar gelukkig zijn er altijd grote kinderen, die heel erg goed voor onze kleintjes zorgen en dat moesten we nog maar lang zo houden.
Foto's kunt u vinden in onderstaande map.Voorleeswedstrijd 27 november
Vandaag was de jaarlijkse voorleeswedstrijd en dat is voor de kinderen van groep 7 en 8 best wel spannend, want ze moeten wel voor de klas voorlezen en ook nog eens voor een jury. En daarbij ook nog eens heel goed letten op hoe ze voorlezen: letten op hun stem bij het lezen, niet te hard en niet te zacht,contact met de klas hebben en houden, technisch goed lezen, kortom een hele opgave, maar het ging echt goed.
Tja en aan het eind van de middag kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn en dat was Jet de Ruiter, die voorlas uit Dagboekmuts. Jet mag onze school in januari vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd in de Reggehof in Goor.
Maar eigenlijk zijn alle kinderen wel een beetje de kampioen, want ze hebben allemaal super voorgelezen.

                

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd van o.a.:  Afsluiting Instrumentencaroussel, bezoek brandweer Billybrandkraan, uitreiking mooiste boekenkaft, bezoek schrijver.
Mmmmm....... groente eten uit onze eigen schooltuin.

Vandaag, 12 november, hebben de kinderen van de onderbouw lekker stamppot andijvie uit eigen tuin gegeten. 
Eerst hebben we alle kroppen die groot genoeg waren uit de tuin gehaald. Alle kinderen konden een grote krop mee naar huis nemen  en van de overgebeven 2 kroppen hebben we een heerlijke stamppot andijvie gemaakt.  De jongste kinderen hadden de geschilde aardappelen al in kleine stukjes gesneden en juf had de pan met de aardappelen, zout, tuinkruiden- en een bouillonblokje op het fornuis gezet. Intussen hebben de kinderen de andijvie wel drie keer gewassen. De aardappels waren inmiddels gaar, de gesneden andijvie ging er bij en  werd nog ruim 1 minuuten meegekookt.  Na het afgieten hebben we er een scheut melk aan toegevoegd en het geheel gestampt. Eindelijk konden we gaan smullen en na nog geen 10 minuten was de pan echt helemaal leeg, zgn. de hond in de pot.  Klik voor foto's op onderstaande afbeelding of kijk in het mapje foto'sMmmmmmm.... lekkere andijvie uit eigen tuin.
Zie kopje nieuws.

Opa- en omadag 30 oktober

Donderdag 30 oktober was 
een superdag voor alle kinderen in Markvelde, maar niet alleen voor de kinderen ook voor hun opa's, oma's oom, tante en natuurlijk de juffen en de meester 
Het was: OPA EN OMA DAG!!!
Kinderen van groep 2,3 en 4 hadden woensdagmorgen al appelflappen gebakken, zodat iedereen bij de koffie en thee een eigen gebakken appelflap kreeg. Hierna was het tijd voor een rondje door de diverse groepen, waarbij de opa's en oma's kennis maakten met het leren van nu en dat was leuk!
In het Lammerhoes was nog een diapresentatie van allerlei activiteiten, die de school door het jaar heen organiseert en de kinderen gingen allemaal met hun opa en oma op de foto.
Heel bijzonder was het, dat Wouter, Bente en Femke naast hun opa's en oma's ook hun bijna 93 jarige over oma mee hadden genomen. Geweldig!
De foto's geven een kleine impressie van deze gezellige middag. Klik op de afbeelding voor meer foto's.
        


Fietscontrole o.b.s. Markvelde

Vrijdag 10 oktober werd op de o.b.s. Markvelde weer een fietscontrole uitgevoerd.
Er werd volop gehoor gegeven aan de oproep om de fietsen mee te nemen om ze te laten controleren op remmen, verlichting etc.
Gelukkig konden er 22 leerlingen, die hun fiets lieten controleren, met een
 ‘o.k . -sticker' op hun ANWB -controlekaart , een kleine attentie in ontvangst nemen.
Deze contrôle werd uitgevoerd door de vrijwilligers  dhr.  Henk Klooster(opa van Milou en Tara) en Henk Korenblik, de opa van Roel Hietbrink, die zich hiervoor graag een ochtend wilden inzetten. Alles in het belang van de veiligheid van de kinderen op de weg.
Beide heren heel erg bedankt voor jullie medewerking!!!


Winnaars van de Kinderboekenweek-Tentoonstelling 2014:
 

Het thema was dit jaar ‘Feest’  i.v.m. het 60-jarig Jubileum van de ‘Kinderboekenweek’
In dit kader werden wederom de  mooiste knutselwerken gemaakt door de leerlingen.
en alles werd  in de hal van de school tentoongesteld.
De eerste prijswinnaars waren Fleur ter Haar, Daan en Cas de With en Femke Visch .
Zij  ontvingen allemaal een mooi en spannend kinderboek.
De Overall-prijs (mooiste kunstwerk van de hele school) werd gewonnen door
Ella Davids. Zij ontving, heel toepasselijk, een boekenbon. Verder kregen alle deelnemers nog een leuke beker en een medaille.
Allemaal bedankt voor het meedoen! 
P.s. de foto's van de opening van de kinderboekenweek vindt u in het mapje foto's 

                       De Koeienkoppen , gemaakt door groep 5/6  o.l.v. juf Francis op de vrijdagmiddagtijdens deCrea-workshops voor Kunstmoment Diepenheim.
Onze koeien prijken op een rode wasmand aan de hoofdstrraat in Diepenheim.
Vele scholen hadden gehoor gegeven aan de oproep van kunstenares Marianne Jonkhans om op deze ludieke wijze met dit jaarlijks Evenement in Diepenheim mee te doen. Het duurt nog  t/m zondag 19 oktober.Instumentencarrousel


Onze school neemt met groep 5 en 6 deel aan het project Instumentencarrousel van de Cubahof. In de map foto's vindt u enkele foto's van de 2e les.

Sportweek Neede 2014

Zoals ieder jaar waren de leerlingen van groep 7 en 8 weer sportief bezig

tijdens de Needse Sportweek.

Hier zien we Stef en Jarno in actie bij de Hip-Hop in Sportstudio ‘de Gaard’.

Femke, Lizan en Jet hebben zich o.a. uitgeleefd op de Tumbling baan

            

               


Werken in de tuin:

De ouders hebben ervoor gezorgd dat de tuin op school er picobello uitzag voor aanvang van het nieuwe schooljaar en dus konden de kinderen direct aan de slag in hun eige moestuintje.
Woensdag 27 aug. is er door de jongere kinderen heerlijk in de tuin gewerkt.
Ze hebben andijvie en boerenkoolplanten gepoot. Natuurlijk hebben we daarna lekker gesmuld van de eerste ( nog een beetje kleine) worteltjes en druiven uit onze eigen schooltuin.
Wat smaakt groente en fruit uit je eigen tuin toch ontzettend lekker mmm...............

Hieronder een paar foto's van onze jonge tuinmannen- en vrouwen.
          

     Tuintjes o.b.s. Markvelde liggen er weer strak en netjes bij
 
Afgelopen zaterdag, 16 augustus was een groep ouders, buurtbewoners jong en oud samen met  leerkrachten van de o.b.s. Markvelde weer druk in de weer in ’t nazomerse zonnetje om de moestuintjes van de kinderen  en de  schooltuin  weer netjes op orde te maken voordat de kinderen maandag komen.
‘Zo, het ziet er weer glad en strak uit’ volgens een van de meewerkende ouders.
‘Het is altijd gezellig om zo samen de handen uit de mouwen te steken. We doen het dan ook voor de kinderen’, aldus een enthousiaste ouder. En natuurlijk is er ook even een moment voor koffie en om bij te kletsen na de vakantie.
 Huwelijk juf Kim en meneer Edwin 8 augustus 2014

In de map foto's staan de eerste foto's van de bruiloft van juf Kim. Vrijdag 8 augustus zijn we met groep 6,7 en 8 naar de receptie in Borculo geweest.


Stichting OPO HvT goes English!
Nieuw....nieuw.......nieuw........ 


Schooljaar 2014-2015 krijgen op onze school alle kinderen Engelse les.
Vanaf augustus 2014 zal op alle 11 openbare scholen in de Hof van Twente worden gestart met Engelse les van groep 1 t/m 8.
Donderdagmorgen 19 juni kkwam een Engelse dubbeldekker bij school, met daarin een afvaardiging van het bovenschoolsmanagement en enkelecollega's om ons het complete pakket te overhandigen.
We stonden al vroeg klaar om de bus welkom te heten.
Meester  Rob nam, gekleed in een Schotse kilt het lespakket in ontvangst. 
Er werd een groepsfoto gemaakt voor de Engelse bus en de kinderen kregen daarna een klein presentje in de vorm van een frisbee.

 

Zoeken